No t’ho perdis! (octubre 2012)Imprimeix aquesta informació

Les lliçons del rector de la UB
“La competitivitat ho inunda tot i el risc és que la universitat perdi valor com a servei públic.”
Dídac Ramírez, rector de la UB, durant la presentació del seu llibre ‘Universitat, valors i societat’. La Vanguardia, 05/10/2012

El Pla Serra-Húnter i la internacionalització del professorat
El Programa Serra-Húnter, basat en la contractació laboral, també ens ha d’ajudar a augmentar el nivell d’internacionalització del professorat (el 3% actual és massa baix, encara que seria més alt si incloguéssim els investigadors Icrea que són a les universitats).”
Del discurs d’inauguració del curs universitari 2012-13 del Conseller Mas-Colell
http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=161648

Com retallen a la Universidad Complutense de Madrid
La prioridad son las nóminas, pagar a los externos y a los becarios. Se han eliminado los gastos de representación. Reajuste de la cúpula administrativa, niveles y complementos. Aquellos profesores y el personal que tengan los salarios más elevados se quedarán sin ayuda para el pago de las tasas de matrícula de sus hijos pero aquellos con menos recursos sí tendrán ayudas.
http://revista-quanto.com/2012/10/ i http://www.ucm.es/?a=news&d=home430

La seva gent, el gran valor de la UPC
“La universitat pública no forma part dels problemes que es deriven de la crisi sinó que en forma de les solucions…”
“I és que darrera l’activitat de la nostra Universitat hi ha sempre persones i equips que amb el seu treball constant, eficient i eficaç possibiliten l’obtenció dels resultats que amb orgull podem presentar davant la societat.”
“El mapa territorial de la UPC en el qual estem treballant ens ha de permetre ordenar centres i titulacions i potenciar recursos.”
“Sabem que la millor manera de lluitar contra el dèficit és cercant noves fonts de finançament fonamentades en la valorització de la recerca i de la interacció de la universitat amb la societat i fent-nos més competitius.”
Del discurs d’inauguració del curs universitari 2012-13 del rector de la UPC
http://www.upc.edu/la-upc/la-institucio/el-rector/discursos/discurs-rector-2012-2013

La universitat, al servei de les empreses
“Les millors universitats del món tenen uns trets bàsics en el seu model de governança que ens han d’inspirar a l’hora de repensar el nostre model.”
“Hem de posar tot el nostre potencial, la nostra recerca, el nostre coneixement, al servei de la indústria i hem d’impulsar la innovació per ajudar les empreses a sortir de la crisi i a crear llocs de treball.”
Del discurs d’inauguració del curs universitari 2012-13 del president del Consell Social
http://www.upc.edu/saladepremsa/al-dia/mes-noticies/el-28-de-setembre-s2019inaugura-el-curs-academic-2012-2013-a-la-upc/discurs_president_consell_social.pdf

Incentius il·legals per a les jubilacions a la UPC?
La Universitat Politècnica de Catalunya continua pagant un complement de prejubilació a 80 professors malgrat que tant el Tribunal de Comptes com la Sindicatura de Comptes han advertit que és il·legal.
Cadena Ser, Ràdio Barcelona, 17/10/2012
http://www.cadenaser.com/economia/articulo/prejubilacions-il-legals-universitat-politecnica/csrcsrpor/20121017csrcsreco_2/Tes

Endeutar-se per estudiar
Dues terceres parts dels universitaris nord-americans es van graduar endeutats l’any passat i […] la mitjana [del deute] són 23.000€.
El deute estudiantil entra a la campanya del EUA. El Periódico de Catalunya, 19/10/2012