No t’ho perdis! (febrer 2015)Imprimeix aquesta informació

La cuestión no son los años

Se abre la posibilidad de reducir hasta lo irrisorio los contenidos de los grados: menos del 60% del tiempo para impartir conocimientos propios
http://www.elperiodico.com/es/noticias/opinion/la-cuestion-no-son-los-anos-3903979

 

Quatre claus per entendre el nou model universitari del 3+2
[…]
Les incògnites ara són diverses. Quines són les conseqüències de passar a graus de tres anys? Qui se’n beneficia? Implicarà un augment de preus? Millorarà l’homologació internacional? És una nova forma de retallada a la universitat? Us oferim quatre claus per entendre-ho:
http://diarieducacio.cat/tres-claus-per-entendre-el-nou-model-universitari-de-lanomenat-32/

 

Els graus de 3 anys com a molt d’hora pel curs 2017/2018

Els rectors de les universitats catalanes han acordat adherir-se a la moratòria aprovada en l’assemblea de la CRUE que, en concret, sol·licita a totes les universitats que en formen part, que no s’iniciïn tramitacions de propostes en el marc del nou Reial Decret 43/2015 fins al setembre de 2016 i que, en tot cas, l’inici d’un grau de tres anys pugui començar, com a molt aviat, el curs 2017-2018.

http://www.acup.cat/noticia/comunicat-de-les-universitats-catalanes

 

La mayoría de las regiones respaldan aplazar las carreras de tres años

Diez comunidades, incluidas cinco del PP, apoyan la moratoria de los rectores

http://politica.elpais.com/politica/2015/02/04/actualidad/1423082939_231200.html

 

“Hombres de negocio de reconocido prestigio presiden los órganos de participación de las instituciones educativas superiores”…y algún imputado también…

Els consells socials de les universitats es presenten com els ponts entre la societat i les institucions educatives; s’encarreguen de la supervisió de les activitats de caràcter econòmic de la universitat i del rendiment dels seus serveis. Homes (i alguna dona) de negocis de reconegut prestigi presideixen aquests òrgans…entre ells, en Joaquín Moya-Angeler Cabrera, vicepresident de Leche Pascual, que ha estat imputat pel cas dels ERE d’Andalusia i que ha estat president del Consell Social de la Universidad de Almería durant 20 anys (ha presentat la seva renúncia).

“Consejos Sociales: el vínculo entre las grandes empresas y la universidad”. El Economista

 

Open access?

Les “Propuestas para la reforma del sistema electoral”, tesi doctoral que va llegir Francisco Camps el 2012 (Universidad Miguel Hernández de Elche) i per la qual va obtenir un excel·lent cum laude, no veurà la llum. L’autor l’ha blindat i ningú la pot consultar, i ho va fer un dia abans de l’entrada en vigor d’una disposició del Real Decreto 99/2011 que obligava als doctors a publicar i penjar les seves investigacions en format PDF per a la seva consulta pública.

” La tesis secreta de Francisco Camps”. El País