Evolució de la matrícula als estudis de la UPC pel curs 2016-17Imprimeix aquesta informació

Al consell de govern del passat 25 de setembre el vicerector de política universitària va presentar l’anàlisi de l’evolució de la demanda dels nostres estudis pels estudiants. En 2 anys, la demanda en 1ª preferència ha baixat un 7’2%. Hem passat a ser la 4ª universitat amb més demanda, darrera de la UB, la UAB i la UPF. L’oferta global és de 4910 places de grau, 3825 (77’9%) es van cobrir amb la 1ª assignació. Amb tota la matrícula de juliol i la de setembre/octubre es va arribar a 4602 (93’7%). L’actual matrícula dóna 173 places menys (-3’6%) respecte de la definitiva del curs passat. Aquest descens, a nivell de sistema català, es dóna en gairebé tots els ensenyaments tecnològics. Per exemple, la demanda en 1ª preferència i agregada a nivell català en 2 anys, ha baixat més del 25% en els àmbits d’Arquitectura, Edificació, Eng. Agroforestal, Eng. Civil, Eng. Elèctrica i Naval. Només creix, entorn del 10%, en Aeronàutica, Biotecnologia i Informàtica.

arq

Figura 1. Matricula d’estudiants de l’àmbit d’Arquitectura i Edificació

ind

Figura 2. Matricula d’estudiants de l’àmbit d’Enginyeria Industrial

civil

Figura 3. Matricula d’estudiants de l’àmbit d’Enginyeria Civil i Mineria

telecos

Figura 4. Matricula d’estudiants de l’àmbit d’Enginyeria de Telecomunicacions

Això és una notícia dolenta per a la nostra societat. Es imprescindible un esforç dels polítics per encoratjar als nostres joves a desenvolupar capacitats per treballar en la frontera del coneixement científic i tecnològic. No és un bon senyal que les titulacions més relacionades amb el sector productiu i industrial del país estiguin decreixent en la seva demanda. El preu de les matrícules i el sobreesforç en realitzar uns estudis tecnològics desencoratgen a la població de joves universitaris en un país enfocat al turisme i als serveis.

Deixa un comentari