6 consells per ser feliç

Avui vull donar-te uns consells molt pràctics per ser feliç i per ajudar-te a desenvolupar la teva autoestima. Si segueixes llegint, t’adonaràs que no és tan difícil aconseguir la felicitat. Aplicant el que vas a aprendre aquí, podràs sentir-te més lliure, ple i alegre, i deixaràs de dependre dels factors externs.

La felicitat depèn principalment de tu, i de la teva forma de veure les coses. És alguna cosa que va a néixer des del teu interior, i per tant, no depèn dels quals uns altres facin. L’autoestima també és alguna cosa que es va a desenvolupar dins de tu, depenent del que tu facis. A continuació et vaig a proporcionar 6 consells que t’ajudaran a ser més feliç, i a desenvolupar la teva autoestima.

  1. T’has de sentir feliç durant 5 minuts al dia. No importa que no tinguis un motiu, simplement, assegui’t feliç. Si et costa treball, recorda els moments més feliços en la teva vida, i tracta de reproduir aquest sentiment.

  2. Tracta de somriure la major part del temps. Fes-ho cada que t’acordis, i si se t’oblida, pots lligar un cordó en el teu dit i senzillament somriure cada vegada que ho vegis o ho sentis. El somriure té un gran poder sobre el nostre estat d’ànim.

  3. Dedica 5 minuts diaris per relaxar-te i meditar. Això t’ajudarà a alliberar-te de qualsevol preocupació o angoixa que no et deixi en pau. Primer busca un lloc tranquil on et puguis posar còmode, comença a respirar profundament explicant fins a 4 mentre inhales, mentre retens l’aire i en exhalar. Tracta de mantenir la teva ment en blanc, i gaudir l’estar viu i les sensacions agradables del teu cos.

  4. Reserva temps per a tu mateix. És important que dediquis almenys mitja hora a fer alguna cosa que gaudis. Pot ser llegir un bon llibre, veure una pel·lícula, menjar el teu platet favorit o simplement asseure’t a relaxar.

  5. Mira el costat positiu de les coses. Quan et succeeixi alguna cosa dolent, pensa que tot té un costat positiu, els obstacles i problemes estan aquí perquè aprenguem alguna lliçó important, i també les persones les seves tenen qualitats. Si aprens a veure només el costat positiu de tot el que t’envolta, et sentiràs molt millor.

  6. Mai critiquis ni et queixis. Les persones que la hi passen criticant als altres i queixant-se de tot, malgasten la seva energia i es tornen incapaces de tenir èxit. A més, es tornen pessimistes i contagien a més persones del seu mal humor.

Potser no és tan fàcil sentir-te feliç o somriure sense raó, al principi. Però estic segur que el pots aconseguir amb una mica de pràctica. Ser feliç és només qüestió de canviar la teva actitud, i si preses en compte aquests 7 consells, ho vas a aconseguir.

Et repto al fet que realment posis en pràctica això que acabes d’aprendre avui, ja que si no ho fas, seguiràs igual com estàs. Però si prens acció, notaràs la diferència i sentiràs com tot va cada vegada millor en la teva vida. M’agradaria que ara mateix anotis en una fulla de paper aquests 6 consells, i la col·loquis en un lloc on la puguis veure tots els dies. Que tal si els segueixes durant una setmana i després m’expliques com et vas sentir.

Aquesta entrada ha esta publicada en Salut. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.