A quina edat es pot aplicar un tractament d’ortodòncia?

Una de les preguntes més comunes que es fan al moment de parlar sobre els tractaments d’ortodòncia invisalign barcelona, es troba relacionada amb l’edat del pacient, ja que no hi ha massa claredat respecte al moment precís per aplicar aquesta classe de procediment en el cos.

Ara bé, on sí s’havia de ser molta èmfasi, és que un tractament d’ortodòncia es pot realitzar-se el pacient es va fer el canvi de les dents de llet per les dents definitives, la qual cosa significa que en termes aproximatius, això es dóna entre els 12 i 13 anys d’edat.

Edat per fer servir ortodòncia

Malgrat l’anterior, cal tenir molt en compte que és aconsellable que tots els nens facin el possible per complir amb una revisió dental cada any per revisar aquesta zona del cos des que tinguin entre 7 i 8 anys. Val la pena recordar que és durant aquesta edat que les dents incisives superiors i inferiors ja van a ser els definitius o van a començar a erupcionar, motiu pel qual pot ser molt més senzill que es doni un diagnòstic precoç de les alteracions possibles quant al creixement ossi.

Igualment, en aquesta etapa de la infància és molt més factible que es pugui actuar i també prevenir aquells problemes de mala oclusió dental per així evitar que en molts casos s’hagi de passar per un tractament d’ortodòncia que sigui més invasiu.

D’altra banda, també cal explicar com una possibilitat el portar al nen al odontopediatra des dels tres anys d’edat amb l’objectiu d’així vigilar un correcte creixement de les dents i en cas que l’hi consideri necessari, derivar-los al ortodoncista, doncs com s’ha indicat anteriorment, és molt més pertinent corregir les alteracions de les dents abans que les mateixes es produeixin com a resultat del canvi de les dents de llet pels definitius.

La importància d’una bona salut dental

També, perquè es tingui en ment, en l’ortodòncia infantil, poden ser usats diferents aparells d’ortodòncia, per exemple als set anys es podria donar inici amb el tractament utilitzant aparells removibles que es posen i es lleven, els quals es fixen en els molars a través d’uns ganxos petits. D’aquesta manera es corregeixen aquells problemes vinculats amb una mossegada croada o amb un estrenyiment posterior.

El típic és que aquests aparells s’usin com a mínim entre 4 a 6 hores tots els dies, a més de fer-ho durant la nit, entre més temps es portin, la correcció serà molt més ràpida. Finalment, sense importar l’edat, sempre caldrà mantenir les genives molt sanes i per tant les consultes amb els especialistes són necessàries.

Aquesta entrada ha esta publicada en Salut. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.