Les sol·licituds universitàries pregunten sobre identitat sexual

Universitats facultats

En els últims any s’ha notat un creixent interès en les universitats i facultats més importants de país en saber si els alumnes que estan aplicant per ingressar són gais o lesbianes, quin és la seva orientació sexual, si s’identifiquen o no amb la comunitat LGBTQ o si gaudeixen de l’porno lesbienne.

La majoria de les institucions d’Espanya, a l’igual que les de França, no troben les preguntes apropiades. La junta de la Sol·licitud comú, que és utilitzada per 700 col·legis i universitats, va rebutjar una proposta per afegir una pregunta d’orientació sexual al seu formulari, citant la preocupació que causaria ansietat i incertesa als estudiants a l’decidir si han de respondre-la.

Segons els oficials d’admissió, la intenció d’aquestes preguntes és donar un missatge de benvinguda i suport. Insisteixen que identificar-se com a lesbiana, gai, bisexual o transgènere no afecta les possibilitats de ser admès. Però pot valer la pena, ja que ja va succeir en el passat que un estudiant gai admès va ser elegible per a una beca de diversitat que normalment val un terç de el cost de l’assistència (actualment al voltant de 8.000 Euros).

Suport estudiants

En la majoria de les universitats que implementen aquest tipus de preguntes a l’hora de postulares, s’ha implementat un correu electrònic de el cap de la universitat en el qual es descriuen els serveis de suport per als estudiants amb certes preferències sexuals.

Per facilitar que els estudiants revelin plenament qui són, es prenen mesures per protegir la privacitat. No transfereixen la declaració a l’arxiu permanent de l’estudiant, anticipen l’efecte de refredament dels pares tafaners. A l’completar el formulari electrònic, els sol·licitants obtenen una versió en PDF per revisar abans de pressionar “enviar”. Però la identitat de gènere no apareix, per si de cas els estudiants no volen compartir aquesta informació amb els pares.

Aquesta entrada ha esta publicada en Economia, Universitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.